теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

WEBIT - най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигиталната икономика и предприемачество в Европа за 2018


0 гласа1425 прочитания


Webit.Festival Europe ще се проведе на 26-27 юни 2018 и ще бъде основна част от Европейската седмица на иновациите. Събитието е под патронажа на Министерството на Европейското Председателство на Съвета на Европа, на Комисаря по дигиталната програма и обществото на ЕК г-жа Мария Габриел, премиера на Република България г-н Бойко Борисов, както и на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова.
Webit e водещо събитие в календара на българското председателство на Съвета на ЕС с над 10 паралелни конференции и изложения. Сред темите, които Webit ще покрие тази година с над 300 световни лектори са:

Умни Градове - Webit посреща кметове на големи градове в България и кметове и представители от Европа: Рим, Париж, Хелзинки, Солун, Прага, Варшава, Берлин и други.
Европа с хоризонт 2030-2050г.-
какво ще се промени в следващите десетилетия във всички аспекти, засягащи обществото.
Модерна инфраструктура - о
бработка на данни, суперкомпютри и клауд технологии, как изкуствения интелект се развива и намира нови приложения в развитието на професиите, Blockchain (разпределена база данни)
Забавление и Медии в 21 век,
където ще се дискутират актуални проблеми като фалшивите новини, бъдещето на телевизията и рекламата, мястото на виртуалната и добавената реалност в медиите
Общество/Култура в дигиталната епоха:
Регламента GDPR, поверителност в мрежата
Киберсигурност -
Защита на данните в мрежата, предпазване от adware (софтуер, който показва нежелани, натрапчиви реклами), криптиране на данни
Дигитални умения и образование -
новото поколение израства в т.нар. Ера на Изкуствения интелект, която бавно, но сигурно променя образователната система.
Здраве:
Иновации и интегриране на модерните технологии в здравеопазването
Жените в бизнеса и политиката,
която тема ще бъде част от Пленарните Сесии, председателствани от еврокомисар Мария Габриел.
Webit се присъедини към иницативата на Еврокомисар Мария Габриел “No woman – no panel”, подкрепяща жените в областта на технологиите, бизнеса и политиката.  Сред потвърдилите участие тази година са дами от най-високо политическо ниво и представители на бизнес средите, както и носителката на Нобелова награда за мир – журналистката Тавакол Карман, Шарън Бъроу - Генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите и десетки други.

Наскоро се потвърди участието и на Йелена Джокович - съпруга на Новак Джокович и директор на фондацията “Новак Джокович”, чиято мисия е да променя света като инвестира в деца, възпитатели, родители и младежи чрез образование. Тя е и основателят на Original Magazine - амбициозен стартъп, собственост на Фондацията, чиято цел е да даде възможност на младите хора да изживеят и споделят своята история на успеха.

Също така сред гост-лекторите на фестивала ще бъде София -  първият в историята робот с изкуствен интелект, получил гражданство и паспорт. София е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics. Тя може да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Седмицата на цифровите технологии и иновациите в ЕС ще посрещне над 7000 участници от цял свят, включително 1500 водещи политици от Европа и извън нея (еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), 5000+ световни лидери на бизнеса, основатели на най-големите технологични компании, предприемачи, инвеститори, иноватори, учени и представители на всички индустрии от малкия и среден бизнес.

Повече информация на:www.webit.bg
Свързани теми