Инициатива на МОИТЕ ПАРИ "Справедлив ДДС"


1 гласа3658 прочитания

На 6ти ноември МОИТЕ ПАРИ обяви старт на Инициативата СПРАВЕДЛИВ ДДС (Справедлив Данък добавена стойност). Целта е да покажем как държавата би могла да подкрепи бизнеса у нас, позовавайки се на европейската Директива 2010/45/ЕО, даваща възможност и на България да избере да въведе по-справедлива система при внасянето на ДДС от страна на малките и средни предприятия. Четете повече на официалната страница на Инициативата - www.moitepari.bg/spravedlivDDS

При сегашната уредба се получaва така, че бизнесът в България реално се налага да финансира държавата от собствения си, ценен, оборотен капитал. Фирмите са длъжни да внесат ДДС в средата на всеки месец по всички начислени от тях фактури за предходния месец, въпреки че в много случаи те не са получили плащанията от техните контрагенти в този срок.

За да подкрепим бизнеса ние сме предвидили внасянето на официално предложение за корекции в текстовете на Закона за Данък добавена стойност, които биха могли реално да влязат в сила от 2014 година. Предстои да направим няколко важни стъпки до тогава:
  1. Да разгласим в обществото Инициативата. За целта сме посготвили електронна форма за събиране на лична подкрепа от организации и личности на https://www.moitepari.bg/spravedlivdds/?page_id=11, както и на Фейсбук страница: www.facebook.com/spravedlivdds
  2. Резултатите и обществения отзвук ще следим на официалната страница: www.moitepari.bg/spravedlivDDS
  3. Лично ще водим дебати с асоциации и правителствени организации по темата;
  4. До март 2013 ще подготвим официално проекто-предложения за промяна на наредбите и внасянето им в икономическата комисия на парламента.

Разчитаме на вашата подкрепа за стигнем до край и да въведем СПРАВЕДЛИВ ДДС в България! 

Свързани теми