Най-бързите потребителски кредити - вече на www.moitepari.bg. Научи повече, избери и кандидатствай онлайн


8 гласа15864 прочитания

МОИТЕ ПАРИ пуска каталог на бързи потребителски кредити от небанкови финансови институции

Какво можете да откриете в каталога?

На www.moitepari.bg потребителите вече могат да се запознаят с условията на най-бързо отпусканите потребителски кредити в страната. Представени са офертите на 5 небанкови финансови институции: Credissimo, БНП Париба Лични Финанси, Easy Credit, Profi Credit и Ти Би Ай Кредит, като посетителите могат да кандидатстват онлайн за кредити на 3 от тях.

Офертите са изключително гъвкави и предлагат разнообразни условия: сумата, за която може да се кандидатства варира от 100 до 10 000 лв., срока за изплащането й от 8 седмици до 7 години, а срока за одобрение варира от 15 минути до 24 часа. В каталога детайлно са описани спецификите на всеки продукт, цел на кредита, отстъпки за лоялни клиенти и друга полезна информация.

Защо бързи потребителски кредити?

Каталогът „Бързи потребителски кредити” на www.moitepari.bg е в отговор на нуждите на  определена група клиенти, които по една или друга причина не могат да получат финансиране от банките. „Започнахме да получаваме все повече запитвания от страна на посетители на сайта за възможността да изтеглят кредит от небанкова институция”, отбелязва г-н Камен Кънев, изпълнителен директор на МОИТЕ ПАРИ. “В условията на задълбочаващата се криза, повечето банки сериозно затегнаха режима за отпускане на заеми. Условията, на които трябва да отговаря кредитоискателя се увеличават, а дори и той да успее да получи одобрение от банката не винаги сумата, която му се отпуска съответсва на желаната. На пазара се формира един голям процент от кредитоискатели, чиито нужди от финансиране остават непокрити. С разработването на каталога искаме да покрием нуждите именно на тези потребители.”

Мисията на МОИТЕ ПАРИ е да бъде Българският Финансов Пътеводител. „Небанковите кредити са още една важна част от личният финансов портфейл на българина и ще се радваме да бъдем полезни на хората”, допълва г-н Кънев. “От друга страна, се надяваме, че с тази стъпка правим крачка напред към по-голяма прозрачност в сферата на услугите от небанкови финансови институции.

Към момента в каталога не е включена информация за лихвени условия и погасителни планове, но се надяваме в близко бъдеще и това да стане, предвид промените в Закона за потребителския кредит, касаещи вече и небанковите финансови институции”. Сред основните постулати в закона са задължението  всяка финансираща институция публично да оповестява размерът на ГПР за всеки отпуснат кредит над 400 лв. Новост отскоро е освобождаването от такса, когато заемът се погасява предсрочно.

Към каталог "Бързи потребителски кредити"

Свързани теми

Коментари и отговори

защо навсякаде искат трудов договор каква гаранция имат с този договор-НИКАКВА.днес работиш там но още на другия ден може да не си там Аз сьм на 18 г.и немога да изтегля заем защото нямам постоянен договор Аз писля че не е правилно
Имате право и всъщност никой кредитоискател не би могъл да гарантира, че няма да изпадне в невъзможност да погасява вноските си. Рискът обаче при кредитоискателите, назначени на постоянен трудов договор е значително по-малък от този при тези, които нямат трудови правоотношения и не могат да докажат доходи. След като клиента не може да докаже на кредитора си, че получава регулярно известна сума, то няма как да му бъде отпуснат заем. За съжаление такава е политиката на банките, като тази ниша се допълва от небанковите финансови институции, които от своя страна не изискват задължително наличие на трудови правоотношения. За разлика от това обаче цялостното оскъпяване е по-високо, което е във връзка с по-големият риск, които те поемат.

Размерът на получавания доход също така определя максималната сума, която може да бъде отпусната по кредита (на базата на скоринг). Без да е известен нейният размер няма как да се определи дали длъжника би могъл да обслужва месечното си задължение. Така доходът се оказва основен фактор при отпускане на какъвто и да е заем.

Част от банките също така имат определена минимална възраст на кредитоискателя, което означава, че ако под тази възраст не би могло да Ви бъде предоставено финансиране. Това също би могло да е мотив за отказ.

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ