Защо кредитният ресурс продължи да поскъпва в началото на 2009 г. и какви промени предприеха банките, коментира Иван Стойков- старши анализатор при МОИТЕ ПАРИ по Re:TV


от Иван Стойков
6 гласа4317 прочитания

Как се измениха цените на ипотечните кредити в началото на 2009 и до какви нива достигнаха те? Отразиха ли се реално предприетите мерки от БНБ за понижаване на ОЛП върху цената на кредитите и в каква посока? Какво влияние оказват промените в пазарните индекси SOFIBOR, EURIBOR и LIBOR? Измени ли се обема на отпуснатите кредити към домакинствата през четвъртото тримесечие на 2008 г. спрямо предходни периоди? А какви промени предприеха банките в политиката си на набиране на свеж ресурс от населението?

Отговорът на тези и други актуални въпроси относно тенденциите набанковия пазар в страната можете да намерите в следният видео материал - интервю на водещата на икономическите новини по Re:TV Надя Маринова с Иван Стойков, старши финансов анализатор в МОИТЕ ПАРИ

Видео материалът е излъчен на 09.02.2009 г. и любезно предоставен от Re:TV.Пълният анализ на януарските стойности на Индекс МОИТЕ ПАРИ в лева и евро можете да прочетете тук.

Вижте как се промени картината месец по-късно.

Какъв беше водещият акцент през м. февруари при депозитите, потребителските и ипотечните кредити? За повече информация четете тук.
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

изчерпателно и интересно