Брат ми има кредит към банка, но почина.Съпругата му се отказа от наследство, а синът му е непълнолетен.Има жив баща, брат, и аз сестра. Майка почина, и имаме една къща. Ако се откаже и синът му от наследство като стане пълнолетен какво ще се случи?


0 гласа2970 прочитания

Здравейте! Брат ми има кредит към банка, но почина.Съпругата му се отказа от наследство, а синът му е непълнолетен.Има жив баща, брат, и аз сестра. Майка почина, и имаме една къща. Ако се откаже и синът му от наследство като стане пълнолетен какво ще се случи? Това ще стане след 2 години.
Свързани теми

Коментари и отговори

Здравейте,

Отказът от наследство е едностранен формален акт, с който наследника изявява волята си да не приема наследството. Приемането на наследство не винаги носи допълнителни блага и увеличава богатствата на наследника. В случай, че то е обременено с прекалено много дългове, при което отказа от наследство е логичен и разумен акт. Това става по точно определен ред като се попълва Молба-декларация до Районния съд. Повече информация по тази тема може да прочете тук. Тук има една особеност обаче и тя е, че кредиторите на лицето, което се е отказало от наследството, могат да искат унищожение на отказа в своя полза, доколкото не могат да се удовлетворят от имуществата на наследника.

За повече информация се свържете с адвокат.


Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ