Дали е възможно да прехвърля имот със ипотека на синът ми? В момента и до края на 2016 г./когато е срока за усвояване на тези числа/ няма възможност да закупи имот, а има жилищно спестовни числа.

Здравейте, бих искала да попитам, дали е възможно да прехвърля имот със ипотека на синът ми? В момента и до края на 2016г./ когато е срока за усвояване на тези числа/ няма възможност да закупи имот, а има жилищно спестовни числа. За да може да се възползва от тях и да не ги загуби, трябва да закупи имот. Въпросът ми е може да се прехвърли имот който е собственост на банката до окончателното изплащане на ипотека и какво е необходимо да направим? Благодаря Ви, предварително!

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Доколкото познаваме законодателството и практиката, единственият начин за осребряване на лихвоточките е покупка на жилище или започнане на строеж на такова. Разбира се, че можете да прехвърлите ипотекираното жилище на сина Ви, но това не е достатъчно, за да бъдат осребрени лихвоточките. Сделката трябва да е покупко-продажба. Ако това имате предвид, вероятно има възможност за изплащането на лихвоточките. Необходимо е също така в нотариалния акт да бъде вписано, че ще бъдат използвани лихвоточките (всеки нотариус има подходящ за целта текст). Преди това, обаче, синът Ви трябва да е бил включен в списъка на правоимащите. Дори и всичко да изпълните коректно с покупко-продажбата на имота, ако синът Ви не е одобрен за обезщетение, операцията е безсмислена. Съветваме Ви да се обърнете към комисията, където са подавани документите за одобрение за обезщетение и от там да получите по-подробна информация за възможностите.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.