Дебитната ми карта е източвана в продължение на 1 месец. Имам вече подадена жалба в банката и прокуратурата.Какво следва от тук нататък?

Здравейте,днес установих,че дебитната ми карта е източвана в продължение на 1 месец,а картата беше в мен ,не е губела или открадната.Има правени неколкократни тегления в някои дни и е играно покер с тези пари.Не мога да разбера как на банката не и прави впечатление че за един ден са направени 17 плащания и никоя не си е прави труда да се обади на притежателя на картата и да направи проверка.Имах активирана услуга за уведомяване при теглене или постъпване на пари в сметката,но банката ми заяви,че тази услуга трябвало да се активира всяка година,що за глупост е това,такава услуга не се ли активира веднъж и когато решиш да се откажеш от съответната услуга се отказваш писмено с формуляр.Имам вече подадена жалба в банката и прокуратурата.Какво следва от тук нататък?Ако се докаже,че тези пари не са изтеглени от мен кой ще ми възстанови парите???

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Активирането, както и предлагането на услугата „смс уведомяване“ е различно за всяка банка, като в ОУ към договора е записано как действа услугата и дали е нужно активиране всяка година. Няма единен принцип по отношение на услугата, който да е валиден за всички банки.

Този тип отношения са уредени със Закон за платежните услуги и платежните системи.

Според Чл. 57.(1) „В случай на неразрешена платежна операция доставчикът на платежни услуги на платеца му възстановява незабавно стойността на неразрешената платежна операция и, когато е необходимо, възстановява платежната сметка на платеца в състоянието, в което тя би се намирала преди изпълнението на неразрешената платежна операция.“ Ако обаче се докаже, че картодържателя не е успял да запази персонализираните защитни характеристики на картата, то максималния размер, който се възстановява не може да надвишава 300 лв. (чл. 58 ал. 1).

Това, което можем да Ви посъветваме е да изчакате решението на съда.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.