Докато пътувам по извънградски път, от лявата ми страна изкочи сърна и я ударих челно. В такива случаи може ли да ми бъде изплатено обезщетение за нанесените щети по колата и по какъв начин трябва да се процедира?

Здравейте, До като пътувам по извън градски път, от лявата ми страна изкочи сърна и я ударих челно. Няма пострадали хора. Колата е с доста щети. От КАТ съставиха протокол за ПТП. От горското също съставиха протокол за сърната. Застраховката ми е Гражданска отговорност (нямам автокаско). В такива случаи може ли да ми бъде изплатено обещетение за нанесените щети по колата и по какъв начин е трябва да се процедира? Поздрави

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Застраховката „Гражданска отговорност“ покрива виновно причинени щети на трети лица. При стандартната ситуация (с двама водача) това означава, че застрахователя на виновната страна ще изплати обезщетение на потърпевшия. Във Вашият случай Вие сте потърпевшо лице, но виновната страна е сърната и няма как да получите обезщетение  от Вашия застраховател. Именно поради тези специфики на задължителната застраховка и затова, че тя покрива ограничен кръг от събития е препоръчително да се сключва и застраховка „Авто каско“.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.