Има ли вероятност да съм осъден без да знам?

Здравейте,
Имам лизинг към ТБИ, който свърши април 2009, но по ред причини не съм внесъл последните 4 вноски - около 360лв.От тогава никой нито ме потърси, нито получих писмо от съда или призовка, нищо.Сега ме е страх да се свържа с ТБИ да изясня състоянието и колко дължа, понеже нямам възможност да ги платя.Въпросът ми е нормално ли е да не ме потърсят почти две години вече и има ли вероятност да съм осъден без да знам?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Принципно, ако сте осъден за принудително изпълнение по лизинга, би трябвало частния съдия изпълнител да Ви изпрати нотариална покана за доброволно изпълнение на задължението. Затова се съмняваме да сте били осъден и да не са Ви информирали в последствие.

Препоръчваме Ви, когато имате възможност да погасите задължението си, за да може възможно по-скоро да започнат да тека 5 години от просрочието Ви и кредитната Ви история да се изчисти. Така при нужда ще имате възможност да кандидатствате за кредити на свое име и при по-добри условия.
                             
Надяваме се да сме Ви били от полза.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Ами няма го този кредит в регистрите на БНБ, проверил съм.Просто сякаш се е изпарил.Знам, че звучи несериозно, но има ли вариант да...са ме забравили?

Обичайната практика показва, че кредиторите рядко „опрощават” дори и дребни суми.

Не можем да кажем какво точно се е случило при Вас, понеже има опасност да Ви подведем каквото и становище да вземем по този въпрос.

 

Надяваме се да сме Ви били полезни.

 

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

 

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.