Имам две блокирани кредитни карти. Мога ли чрез ипотечен кредит да ги рефинансирам?


0 гласа2617 прочитания

Здравейте! Имам кредит и кредитни карти към две банки! С вноските по кредита ми всичко е наред, но две от кредитните ми карти са блокирани! Въпросът ми е следния: Тъй като родителите ми притежават апартамент, който са съгласни да ипотекират в моя полза, имам ли някакъв шанс да кандидатствам за ипотечен кредит, с който да рефинансирам настоящия си кредит и да закрия въпросните кредитни карти!
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

При положение, че двете кредитни карти са блокирани, по причина просрочие на плащанията по тях, шанса да Ви бъде отпуснат какъвто и да е кредит е минимален.

С измененията в ЦКР, с които историята за кредитоискателите е видима за 5 години назад, е малко вероятно да се намери банка, която да Ви финансира.

Все пак, Вие, в момента, имате допуснати просрочия по 2 кредита.

Как банката би могла да си гарантира, че ако Ви отпусне кредит, то той ще се погасява?!

Ако ситуацията налага непременно тегленето на нов кредит, то първо добре би било да се проучат възможностите за потребителски кредит. Едва, след като сте установили със сигурност, че те не Ви устройват, то тогава бихте могли да се насочите към ипотечен кредит.

Най-малкото ипотечните кредити са доста по-скъпи от към първоначални такси и изготвянето на необходимите документи и оценка на обезпечението, както и сключването на договора, отнемат доста време.

Освен това, след като Вашите родители имат желание да Ви помогнат – не е ли възможно някой от тях да кандидатства за кредит, с който да погасите задълженията си? Това за момента се явява най-добрия за Вас вариант.

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
ИМАМ ПРОСРОЧИЯ ПО КРЕДИТНИ КАРТИ И ПОТРЕБИТЕЛСКИ ЗАЕМ, А СЪМ ПО МАЙЧИНСТВО, ДАЛИ БИХА МОГЛИ ДА МЕ ДАДАТ НА СЪД ИЛИ ДА ИЗИСКАТ КРЕДИТИТЕ ПРЕДСРОЧНО?
За съжаление факта, че сте в отпуска за отглеждане на дете до 2 години не Ви защитава от обявяването на кредита за предсрочно изискуем и събирането му по съдебен път.

Единственото, което в случая съдия – изпълнителя не би имал право да направи е да наложи запор на обезщетението, което получавате.

Това се дължи на факта, че обезщетението не е доход от трудово право отношение, а обезщетение от фондовете на ДОО, за възникнал осигурителен случай по КСО.

Но това, не означава, че не може да бъде наложен запор на други постъпления по сметки, движимо и недвижимо имущество, което притежавате.

Съветът ни е да се опитате да наваксате сумите, които сте просрочили, за да избегнете събирането им, чрез съда.

Тук бихте могли да видите отговор на подобен въпрос.

Надяваме се, че сме успели да Ви отговорим.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ