Здравейте,

Нашият отговор би бил кратък, като за жалост имаме някои опасения относно одобряването Ви за кредит:

- Ако кандидатствате за кредита като юридическо лице, краткият срок на съществуване на фирмата Ви може би ще се окаже препятствие. Банките обикновено изискват дейност поне 1 година, както и да представите баланс и ОПР за този период;
- Ако кандидатствате като физическо лице, тогава внесените осигуровки наведнъж биха били препятствието. Всеки кредитор взема под внимание този факт, който му говори за определена неизрядност на кандидата за кредит. Накратко казано, банките не толерират внасянето накуп на осигуровки.

Въпреки тези наши опасения не бива да се отказвате от кредита и да опитате все пак там, където прецените. За жалост не можем да кажем дали ще бъдете одобрен, защото не ние преценяваме. Ако при банките срещате затруднения, то можете да опитате при небанковите институции. При тях процедурите и изискванията са по-леки, разбира се в тази връзка и по-скъпи. Считаме, че те са алтернатива за всички случаи, когато са Ви нужни спешно средства, а получаването им от банки е бавно, трудно или невъзможно. Можете да разгледате предложенията за бързи бизнес и потребителски кредити тук и тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ