Имам направен срочен влог в Инвестбанк? При евентуално фалиране или нещо подобно, БНБ гарантира ли влоговете?


0 гласа1744 прочитания

Здравейте, имам направен срочен влог в Инвестбанк. Наскоро се натъкнах на информация относно "съмнителната" управа на банката, източване на суми на предприятия и физически лица и т.н Въпроса ми е при евентуално фалиране или нещо подобно , БНБ гарантира ли влоговете? И това на 100 % ли е сигурно?
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

По последна информация от месец април 2013 г. оманският акционер в Инвестбанк е увеличил дела си до 31.74%, а този на Петя Славова е намалял до 67%. Това е станало чрез увеличение на капитала на кредитната институция с 20 млн. лв. до 131.3 млн. лв. Увеличаването на капитала е предписано от БНБ, поради загуби от заделяне на провизии по кредитите, предоставени от банката.

За немалка част от банките в страната ни съществува информация за „съмнителната им управа“. Достоверността на тези твърдения често е поставяна под съмнение. Независим от това всяка банка или клон на банка в България е задължена да участва в системата за гарантиране на влоговете. Това означава, че влоговете на граждани и фирми са защитени, независимо от структурата на управление и акционерите на банките.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Сравнете всички оферти за срочни депозити