Имам просрочена кредитна карта. Предлагат ми подписването на потребителски заем с лихвен процент 18,5. Според тях със същата месечна вноска ще покрия сумата за 1г., а при това положение за 2г. Изгодно ли е това за мен?

Здравейте,Имам просрочена кредитна карта.При лимит 1000лв беше достигнала до сума 2000.В продължение на около 1г внасям 100лв месечно.Сумата в момента е около 1000лв. Предлагат ми подписването на потребителски заем с лихвен процент 18,5 Според тях със същата месечна вноска при преструктурирането на заема ще покрия сумата за 1г ,а при това положение за 2г. Изгодно ли е това за мен.Притеснява че искат договора да се подпише в евро на което аз категорично отказах.Благодаря

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Щом изчисленията показват, че при трансформиране на кредитната карта в потребителски кредит, ще покриете сума по-бързо, не виждаме повод за притеснение. Принципно сте прав, че най-добре е кредитът да е във валутата, в която получавате доходите си. В случая, обаче, има 2 обстоятелства, които могат да направят притесненията Ви в тази посока излишни. Най-важното от тях е, че в момента се намирамев в режим на Валутен борд и на практика в каква валута ще е кредита, е без значение (ако изморът е между лев или евро). Второто обстоятелство е, че кредитът може да се определи като краткосрочен и в рамките на 1 година надали ще настъпят някакви промени, които да са с негативни последици за Вас от гл. т. валутата на кредита. Нашият съвет е да разгледате още веднъж предложението на банката, всички детайли, да се уверите, че ако приемете предложението, ще погасите по-бързо задължението и тогава да вземете решение.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.