Интересува ме депозит 4000 евро, за една година, например. Срока мисля да е 12 месечен, да взема цялата лихва на края на срока/след 12 месеца/, и, ако не се наложи, да не тегля от парите през тези 12 месеца.


0 гласа1845 прочитания

Здравейте. Интересува ме депозит 4000 евро, за една година, например. Разгледах сайта ви, в КТБ е най-изгодно, като сте посочили депозит със сертификат. Разгледах сайта на КТБ,там има много видове депозит, този ли е най-изгодния? И въобще какво ще ме посъветвате за такава сума- в лева или евро, какъв вид депозит? Срока мисля да е 12 месечен, да взема цялата лихва на края на срока/след 12 месеца/, и, ако не се наложи, да не тегля от парите през тези 12 месеца.
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

В действителност срочните депозити на тази банка са два – този с депозитния сертификат и стандартните срочни депозити, които се предлагат в различни валути. Останалите предложения на банката за физически лица са под формата на спестовни сметки: „Преференциален безсрочен депозит“ и депозит „Евролев“.

Ако изберете спестяванията Ви да бъдат на срочен депозит, за срок от 12 месеца според условията на депозита със сертификат, ще получите лихви от 208 евро (след приспаднат данък в размер на 18 евро). Ако изберете преференциалния безсрочен депозит, при същия размер на влога ще получите лихви в края на календарната година в размер на 180 евро. Тук няма данък, но лихвата е малко по-ниска.

Останалите срочни депозити можете да сравните с секцията ни със срочни депозити. Коя е най-добрата оферта по безсрочни депозити, пък можете да намерите в секцията ни със спестовни сметки.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg

Сравнете всички оферти за срочни депозити
Сравнете всички оферти за спестовни сметки