Интересувам се дали мога да предоговоря ипотечен кредит по отношение на зъдължителна застраховка Живот. Моето желание е тази задължителна застраховка Живот да бъде заменена със спестовна такава. Според Вас дали банката ще се съгласи на такова изискване от моя страна?

Здравейте! Интересувам се дали мога да предоговоря ипотечен кредит по отношение на зъдължителна застраховка Живот. Моето желание е тази задължителна застраховка Живот да бъде заменена със спестовна такава. Според Вас дали банката ще се съгласи на такова изискване от моя страна? Благодаря Ви предварително за отговора.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Банките изискват от клиентите си тази застраховка, тъй като по този начин те застраховат здравето и трудоспособността на длъжника. Това означава, че тази застраховка е чисто рискова, без спестовен елемент в нея. Банките, когато имат задължително условие сключване на застраховка „Живот“ на кредитоискателя обикновено представят списък със застрахователните компании, с които работят и можете да избирате. За банката е важно независимо от компанията, която изберете в полицата да присъстват точно определени видове рискове, които застрахователния договор да покрива. Не сме сигурни относно възможността в тази застраховка да бъде включен и спестовният елемент. Дори и да позволява имайте предвид факта, че банката е ползващо лице по застраховката, което означава, че ако се случи нещо тя ще получи от застрахователя парите от нея. Разбира се има и изключения.

В действителност ако от банката Ви кажат, че включването на спестовния елемент от тази застраховка е невъзможно, то вариант за Вас е да сключите нова застраховка с чисто спестовен характер.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.