Интересуваме дали биха ми отпуснали кредит за кола 10 000 лв?


0 гласа3767 прочитания

Интересуваме дали биха ми отпуснали кредит за кола 10 000 лв? На 20 години съм като ме осигуряват ма 680лв на постоянен договор съм от 4 месеца

Коментари и отговори

При кандидатстване за авто-лизинг или авто-кредит за закупуване на лек автомобил има определени изисквания, които трябва да бъдат покрити.

Едно от тези изисквания е свързано с продавача на колата. Обичайно банките и лизинговите дружества финансират покупката на автомобил, който обаче се закупува от официален вносител или авто-дилър, одобрен от институцията. Възможно е да се финансира и покупката на МПС от авто-къща, но и в този случай се изисква да е одобрена и разрешена от кредитора.

Друг съществен момент е, че повечето финансови институции поставят изискване за минимално финансиране; т.е. минимален размер на отпуснатия кредит след внесеното самоучастие от клиента. Този минимален размер на кредита се определя индивидуално от всяка финансова институция и би могъл да е 1000 евро или 10000 евро.

Трети основен пункт при покупката на автомобил е свързан с това, дали колата е нова или употребявана. Обичайно, ако автомобилът е употребяван, не се финансират употребявани на възраст повече от 5 години.

Можете да кандидатствате за стандартен потребителски кредит, ако сте на постоянен трудов договор минимум от 3 месеца, като размерът на креда ще зависи от Вашите доходи. Полезно е да знаете, че банките ще вземат от внимание доходите, на които реално Ви осигуряват.

За да кандидатствате за потребителски кредит вноската по всички Ваши кредити вкл. и новият не трябва  да  надвишава 40%-60% от нетните Ви месечни доходи.

Съветваме Ви от НАШАТА СЕКЦИЯ С ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ да прегледате офертите на всички банки. Колкото по-малка е стойността на  ГПР, толкова по-изгоден е кредита за кредитополучателя. Важно е да отбележим, че банката ще вземе предвид доходите, на които реално Ви осигуряват. Потребителските кредити с поръчител и/или превод на работна заплата са по-изгодни за кредитополучателя.

Погасителния план по дадена оферта, както и условието за дълг/доход  можете да изчислите с нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
криза е ве4е но банките ако са малко по любезни към нас може и да си осъществим ме4тите .