Искам да открия сметка за член на семейството, от която човекът, на името на когото той е направен, може да тегли месечно/дневно само определената от мен сума (не повече)


1 гласа2353 прочитания

Добър ден! Интересува ме, съществува ли такъв вид услуга в България: искам да открия сметка за член на семейството, от която човекът, на името на когото той е направен, може да тегли месечно/дневно само определената от мен сума (не повече). Благодаря.
Свързани теми

Коментари и отговори

Здравейте,

Доколкото разбираме за намеренията Ви по-подходящ за Вас би се оказал директния дебит от сметка, която имате. Това е най-често използваната форма за извървшане на периодични плащания. За целта е нужно да откриете друга сметка, по която да се извършват текущите плащания. За целта обаче е нужно титуляра да е пълнолетен. В противен случай би могло сметката да е отново на Ваше име.

Често се използва за плащане на месечни сметки за комунални услуги и др. Според нас би била подходяща и за Вас, като посочите точния размер на сумата, която да се дебитира всеки месец от Вашата сметка към сметката на този, на когото желаете да преведете сумата. Тук обаче не бихте могли да мате контрол върху размера на сумите, които се теглят и разходват. Относно таксат, която ще Ви бъде начислена за директния дебит, се обърнете към банката, която Ви обслужва. 
Друг начин е да сложите лимит по дебитна карта, над който да не се превишава.

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ