Искам да попитам има ли някои които може да ми каже нещо повече за кредитна карта "БЯЛА КАРТА"


4 гласа10388 прочитания

здравейте приятели искам да попитам има ли някои които може да ми каже нещо повече за кредитна карта "БЯЛА КАРТА" истински ли са или е пак нещо копирано пирамидче от запада. Защото се отрепаха да ми званят. Пишете всички който знаете нещо.
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Това, което знаем ние е, че "Бяла карта" е международна кредитна карта Visa Classic, издавана от небанкова финансова институция. Това не е единственият такъв продукт на пазара и не виждаме нищо нередно или измамно в съществуването му. Като всеки такъв продукт и тази карта позволява плащане на стоки в различни търговски вериги. Едно от предимствата на тази карта са отстъпките, които се могат да се получат в редица търговски обекти. Съвсем накратко, "Бяла карта" е кредитна карта с всички специфики характерни за този вид продукти. Повече информация за картата можете да намерите тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Здравейте, Аз също преди време получих обаждания с предложения за издаване на Бяла карта. Попитах колко е ГПР за картата. Отговорът беше 117% !!! Разгледайте калкулаторите в този сайт и сами ще се убедите дали Бяла карта е изгодна... Относно получаването на отстъпки в търговските обекти - много други кредитни карти предоставят такава възможност. Разгледайте сайтовете на 5-6 от основните банки в България и съм сигурна, че поне при три от тях ще видите, че с кредитната карта на съответната банка можете да ползвате отстъпки при пазаруване в търговски обекти и то в много повече обекти, отколкото в тези предлагани при покупки с Бяла карта. Другото много странно за мен нещо беше, че в рамките на около 30 минути получих две обаждания с предложения да ми издадат Бяла карта - едното обаждане на единият ми телефонен номер, а другото обаждане на друг мой телефонен номер. И при двете обаждания попитах от къде имат телефонния ми номер. Отговорът и в двете обаждания беше "На случаен принцип избираме номера" ... Не е ли доста странно, че на "случаен принцип" ми се обадиха в един и същ ден, в рамките на половин час???
Как са официализирани (от БНБ ли) тези лихвари? Различна е май само формата на даване на кеша - дали ще е на ртка, или в пластика.. Тук ВИЗА като гарант явява ли се, или е просто за разплащането на ПОС?
Здравейте,

Издателят на кредитната карта е кредитна институция и щом отговаря на изискванията на БНБ, тя е издала съответния лиценз. Ролята на Visa в случая е както във всички останали случаи - предоставя технологията на безналичните разплащания. Гарант е дотолкова, доколкото става въпрос за извършване на плащането, сигурност на плащането, подсигурява инфраструктурата за обработка на данни, тяхната сигурност и т.н. От тази гл. т., да, Visa опосредства процеса на усвояване на одобрения кредит.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Ясно, сега разбрах - БНБ дава лиценз на лихвар и той става кредитна институция. Нищо ново под нашето слънце.. А обикновенните хорица тр са всестранни експерти, за да не попаднат в някоя клопка на поредната институция. Мерси, хубав ден!