Искам да попитам какви са начините да изпратя пари от Великобритания до България? Има ли други начини освен с MoneyGram или WU? Кой е най-евтиният и кой е най-сигурният начин? Мога ли например да внеса пари по банкова сметка и колко ще ми струва това?

Искам да попитам какви са начините да изпратя пари от Великобритания до България? Има ли други начини освен с MoneyGram или WU? Кой е най-евтиният и кой е най-сигурният начин? Мога ли например да внеса пари по банкова сметка и колко ще ми струва това? Има ли български банки, които имат клонове във Великобритания и по специално в Лондон?Благодаря Ви предварително!!!

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Многобройни са случаите, в които служители от клонове на някоя банка не са запознати с кореспондентските сметки на банката и предлагат чуждестранните преводи да бъдат осъществявани чрез Money Gram или Western Union. Значително по-евтино ще бъде ако паричният превод бъде осъществен чрез тези кореспондентски сметки, вместо с другите алтернативни начини, особено когато съществува възможност за избор. Във Вашият случай определено може да избирате, тъй като Лондон е финансов център. Така например Райфайзенбанк има открита разплащателна сметка в британски лири (GBP) в HSBC BANK PLC. Информация за SWIFT кода и номера на сметката може да намерите тук.

Друга банкова институция, която има открита разплащателна сметка в банка в Лондон е ОББ. Ностро сметката е отново в британски лири в Lloyds TSB Bank plc. Повече информация за тази сметка може да намерите тук.

Всъщност информацията за банките кореспонденти и откритите в тях разплащателни сметки може да намерите в официалните интернет страници на банковите институции.

Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Можете да изпращате пари до България от всяка точка на Великобритания като използвате услугите на компания Опал Трансфер. Компанията е на пазара за парични преводи вече повече от 7 годни и се е утвърдила с качеството си на обслужване, бързината, а и комисионната е само £3 независимо от сумата на превода. Отскоро клиентите на компанията могат да изпращат пари без да излизат от дома си като използват интернет банкиране. За повече информация може да погледнете сайта на компанията или да с еобадите на българската телефонна линия: 020 7233 7771
С MoneyGram го имате този вариант. Парите пристигат за 10 мин. до сега не съм имал проблеми с тях.
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.