Искам да разбера заслужавала ли си е инвестицията да закупя апартамент в Смолян през 2007г, ново строителство почти 100 кв.м, на добро място и с добро изложение на средна цена 570евро/кв.м. Дали апартаментът ще е продаваем в бъдеще и с какъв процент на увеличение на цената, има ли реални възможности за замяната му с апартамент в София или Пловдив?


0 гласа2346 прочитания

жилище в близост до Пампорово - искам да разбера заслужавала ли си е инвестицията да закупя апартамент в Смолян през 2007г, ново строителство почти 100 кв.м, на добро място и с добро изложение на средна цена 570евро/кв.м. Дали апартаментът ще е продаваем в бъдеще и с какъв процент на увеличение на цената, има ли реални възможности за замяната му с апартамент в София или Пловдив? Очаквам сериозни коментари
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Вашият въпрос ние бихме коментирали така:

Щом оценявате, че имотът е на добро място, до курорт и с добро изложение, може би е изгодно да го закупите. В предметът на дейност на МОИТЕ ПАРИ не влиза анализ на пазара на имоти, поради което не можем да твърдим дали цената от 570 евро/кв.м. е добра. Важно е да се отчете и каква е конкуренцията, т.е. предлагането и търсенето на имоти в съответния район. Това ще определи бъдещ интерес към него. Интересът към него, пък, ще даде отговор на въпроса дали е възможно да бъде заменен с такъв в Пловдив или София. Ако имотът е достатъчно атрактивен, то положително ще предизвиква интерес у купувачите. Тогава би могло да бъде заменен. За жалост, отново повтаряме, пазарът на имоти е извън компетенциите ни и не бихме могли да изкажем друго много по различно мнение от това.

Надяваме се, че все пак нашият коментар ще Ви е полезен.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ