Искам да внеса 4000 лева в депозит Активни пари на Пощенска банка. Интересувам се каква ще бъде общо лихвата ми за 12 месеца, ако не тегля от тях?


0 гласа4368 прочитания

Здравейте! Искам да внеса 4000 лева в депозит Активни пари на Пощенска банка. Интересувам се каква ще бъде общо лихвата ми за 12 месеца, ако не тегля от тях? И в края на тези 12 месеца, ако не изтегля своите пари, какво се случва с тях - остават на същия вид депозит или вече са като обикновен, т.е. за да запазя същата лихва да се трупа и през следващата година, необходимо ли е да изтегля парите и да ги внеса отново като Активни пари или това се случва автоматично? Благодаря предварително!
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

При положение, че не извършвате тегление и довнасяне на допълнителни суми по депозита общо получените лихви от банката ще бъдат в размер на 140,40 лв. (след приспадане на 10% данък върху лихвения доход). Обърнете внимание, че лихвата нараства на всеки 3 месеца.

В края на 12-я месец, ако не се разпоредите със сумите по депозита , той автоматично се подновява като стандартен срочен 12-месечен депозит и ще се олихви съгласно действащия в момента на подновяване Лихвен бюлетин за физически лица. Това означава, че този депозит няма да се поднови на падеж от същия вид. Ако имате намерение след тези 12 месеца да откриете същия депозит, то трябва на падеж да заявите това пред банката.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Сравнете всички оферти за срочни депозити