Искам да зная мога ли да си избера сама банката, през която да ми бъде превеждана работната заплата без изричното съгласие на работодателя ми?


4 гласа2775 прочитания

Здравейте Искам да зная мога ли да си избера сама банката, през която да ми бъде превеждана работната заплата без изричното съгласие на работодателя ми?
Свързани теми

Коментари и отговори

В началото на месец септември т.г. правителството одобри поправка в Кодекса на труда, съгласно която работника ще е свободен сам да избере в коя банка да си открие сметка, в която да му се превежда заплатата. Тази поправка обаче не е влязла в сила, което означава, че към момента действат сегашните разпоредби. Съгласно Чл. 270 (3) „...По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.’’. Самият текст подсказва, че работодателя не е длъжен да се съобрази с желанието на работника. Дали обаче работодателя ще се съобрази с избора на работника на банка,  в която да се превежда възнаграждението му е въпрос на счетоводна и фирмена политика.

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ