Искам да зная мога ли да си избера сама банката, през която да ми бъде превеждана работната заплата без изричното съгласие на работодателя ми?

Здравейте Искам да зная мога ли да си избера сама банката, през която да ми бъде превеждана работната заплата без изричното съгласие на работодателя ми?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

В началото на месец септември т.г. правителството одобри поправка в Кодекса на труда, съгласно която работника ще е свободен сам да избере в коя банка да си открие сметка, в която да му се превежда заплатата. Тази поправка обаче не е влязла в сила, което означава, че към момента действат сегашните разпоредби. Съгласно Чл. 270 (3) „...По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.’’. Самият текст подсказва, че работодателя не е длъжен да се съобрази с желанието на работника. Дали обаче работодателя ще се съобрази с избора на работника на банка,  в която да се превежда възнаграждението му е въпрос на счетоводна и фирмена политика.

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.