Как да превалутирам срочен депозит в евро ,в долари - възможно без загуби?

Въпросът ми е следният: Как да превалутирам срочен депозит в евро ,в долари- възможно без загуби ? Възможно ли е този резултат да се постигне през други валути ? Предварително благодаря за компетентния и изчерпателен отговор!

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Не става ясно от написаното в каква валута в момента е депозита. Ако той е в български лева и желаете да го превалутирате в евро не сте изложен на риск от загуби, тъй като курса на еврото е фиксиран. Така във всеки един момент срещу еднакво количество лева можете да получите точно определено количество евро и обратно. Ако обаче желаете да обърнете левовите си спестявания в щатски долари, тогава вече сте изложен на валутен риск (от понижаване кура на долара) в бъдеще/ Не бихме могли да предоставим коментар дали момента е подходящ за закупуване на щатски долари, защото това е извън предмета на нашата дейност. Поглеждайки историческите данни може лесно да установим, че в момента курса на долара, спрямо лева е сравнително висок. Според курса за деня 1 долар се равнява на 1,79105 лв. Факт е, че през последните няколко години курса на щатския долар, спрямо лева нараства.

Интерес за Вас могат да бъдат някои депозити, които позволяват сумата на депозита да се превалутира, без да изгубите лихвата. Такива са депозит „Пиреос Трансформ“ на банка Пиреос и депозит „Форекс“ на ОББ.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Много благодаря за отделеното внимание ! Допуснал съм досадна техническа грешка в правописа .Касае се за превалутиране от ЕВРО в ДОЛАР.Ще бъда благодарен за разяснение след направената корекция.
Здравейте,

Тук е момента да уточним, че не се занимаваме с анализ на валутните двойки. Все пак за всекиго е ясно, че през последните няколко години се наблюдава дългосрочен тренд на спад на еврото. В същото време щатската валута продължава да подобрява позициите си, като паритет на двете валути изглежда все по-възможен. Именно подобряващият се курс на долара е причина анализаторите, които се занимават с такива анализи да препоръчват на хората да държат спестяванията си именно в щатска валута.

Ако не сте склонен да поемате излишни рискове, дръжте спестяванията си в евро и долари (причината вече описахме предния път). Ако обаче сте склонен да поемете риска да загубите, но и да спечелите, заложете на щатската валута.

Поздрави,
Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.