Как да си получа парите от чужбина?


0 гласа5110 прочитания

Как да си получа парите от чужбина? В момента се намирам в Англия и наближава датата на моето завръщане. Имам дебитна карта издадена от английска банка и понеже работодателят ми плаща с 1,2 седмици закъснение се очертава последното плащане да е в период в който съм си в България. Въпросът ми е как да направя така че да имам достъп до парите си от България? Обмислях възможността за пейпал системата , да преведа чрез онлайн банкиране от сметката в пейпал, и от пейпал в българска сметка , но за целта ми иска сорт код , който българските банки не притежават. Посъветвайте ме как да постъпя за да не седят парите ми от който имам нужда в банковата сметка ! Благодаря ви предварително.
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Съществуват няколко основни начина, по които бихте могли да преведете пари си от Англия. Първият и най-лесен начин е като си откриете сметка в българска банка и преведете сумите по новата сметка. Алтернативи на този начин за превод са Western Union, Money Gram, MoneyBookers и др. Повече по темата бихтемогли да прочетете тук.

Друг начин е да си откриете интернет банкиране в английската банка, като след заплащане на възнаграждението преведете сумата по сметка в българкса банка. Алтернатива се явява също да изтеглите сумите в България с помоща на дебитна карта, открита в английската банка. За да сте сигурни, че това ще стане обаче попитайте в банката за покритието на тази карта и дали бихте могли да изтеглите парите си от банкомат в България. Тук таксите за това са немалък размер, но пък този начин би се оказал най-лесен за Вас.


Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ