Как да тълкувам статията която е със заглавие - До 22 юни могат да се подават молби за вземания от КТБ?


0 гласа1403 прочитания

Здравейте,имам депозит в КТБ над 196.000лв. които ми бяха изплатени,но въпросът ми е какво трябва да се направи за да си получа и останалите пари.Как да тълкувам статията която е със заглавие-До 22 юни могат да се подават молби за вземания от КТБ.Моля ви за отговор понеже живея в чужбина и няма да успея да се прибера по това време за да подам лично молбата в централата на КТБ.
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Ако влоговете Ви във фалиралата банка са по-големи от размера на гаранцията, първо ще получите гарантираната Ви от ФГВБ сума в размер на 196 000 лева, след което съгласно процедурите на производството по несъстоятелност на банката и в зависимост от това колко пари са получени от продажбата на банковите активи, в бъдеще можете да получите от синдиците на банката допълнително плащане.

Вложителите с депозити над гарантирания размер не е нужно да се вписват в масата на несъстоятелността. Фонда за гарантиране на влоговете в банките автоматично прави това вместо тях, като ги вписва служебно. Повече информация може по отношение на важните моменти в Закон за банковата несъстоятелност може да намерите в сайта на Фонда за гарантиране на влоговете или на следния линк.

За повече информация се обърнете към Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg