Как мога да получавам по-висока лихва (по-висока от разплащателна сметка) върху заплатата която ми се превежда по дебитна карта?


0 гласа2558 прочитания

Здравейте, как мога да получавам по-висока лихва (по-висока от разплащателна сметка) върху заплатата която ми се превежда по дебитна карта? Благодаря предварително
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Опасяваме, се че повишаване на лихвата по сметката, по която Ви превеждат заплатата, няма как да бъде направено. Причината е, че това е стандартна разплащателна сметка, а лихвите по тези сметки са по-скоро символични, а в някои случи дори такива няма. За по-висока лихва по сметка може да се говори предимно при депозитните такива и то в случаите, когато става въпрос за наличности над 100 000 валутни единици или сходен размер.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрваи,

Екипът на MoitePari.bg

Сравнете всички оферти за дебитни карти

За целта е необходимо средствата да се прехвърлят към влог или друга сметка с по-висока лихва. Някои банки предлагат такава възможност чрез виртуалния клон. Ако прехвърлянето е между собствени сметки в една и съща банка, в повечето случаи не се дължи такса за превода.
благодаря ви за отговорите.Намерих решение за мен като си открих сметка в Алфа банк с Динамик дебитна карта лихва 3,50 % пък ще видим...