каква е процедурата при установена измама с кредитна карта?

Здравейте, Интересувам се каква е процедурата при установена измама с кредитна карта. На кратко ситуацията е такава: Титулярът по кредитната карта е починал. След смъртта му са извършени две транзакции на ПОС терминал в Благоевград (титулярът на кредитната карта е живял и почина в София). В резултат в качеството си на наследник подадох жалба в банката за оспорване на транзакциите, но жалбата ми беше отхвърлена. Подадох жалба в полицията. След приключване на разследването от Окръжна прокуратура Благоевград постановяват, че е налице "продължавано престъпление", но спира производство поради неизвестен извършител. Всички документи, заедно с решението на прокуратурата съм предоставил в банката, но въпреки това продължават да изискват цялата сума от мен. До колкото съм запознат при доказана измама банката няма право да изисква суми на 300лв?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Създалата се ситуация е изключително неприятна.

Според Закона за паричните преводи, електронните платежни инструменти и платежните системи чл. 33 при доказана неправомерна употреба на кредитна карта (или друг електронен платежен инструмент) и подадено уведомление към банката, картодържателя (във Вашия случай наследниците) поема вредите в договорения с банката размер, НО НЕ ПОВЕЧЕ от 300 лева.

Ако сте подали уведомление към банката и въпреки това оттам продължават да искат погасяване на натрупаното задължение от Вас, то съветът ни е да се обърнете към адвокат или Комисията за защита на потребителите.

Надяваме се да сме били полезни.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.