какво означава кореспондентски сметки и след като има кореспондентски сметки с някой български банки това означава ли, че е възможен директен банков трансфер на пари без да е необходимо да се отваря офшорна банкова сметка в банка халифакс?

какво означава кореспондентски сметки и след като има кореспондентски сметки с някой български банки това означава ли, че е възможен директен банков трансфер на пари без да е необходимо да се отваря офшорна банкова сметка в банка халифакс?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

В отговор на Вашето запитване искаме да Ви кажем, че чрез коренспондентските сметки с възможен директен банков трансфер на пари не е необходимо да се отваря офшорна сметка. следва да търсите кореспондентски сметки на български банки в Lloyds, която коренспондира с банка Халифакс.

Поради фактът, че Lloyds TSB е финансова институция с традиции повечето банки имат изградени кореспондентски отношения с нея. Според информацията, изложена в интернет страниците на банките, извършващи дейност в страната ни следните банки имат открити кореспондентски сметки в Lloyds TSB:
1. Банка ДСК
2. УниКредит Булбанк
3. ОББ

Със сигурност банките, които имат кореспондентски сметки в тази банка са повече. Информация за банките кореспонденти може да намерите в интернет страниците на банките, извършващи дейност в страната ни. Там имате възможност също така да се запознаете с Тарифата на банката, чрез която ще се информирате за разходите при валутни преводи.

Също така искаме да Ви кажем, че най-добрият вариант от гледна точка на икономисване на разходи за такси за превод би било да имате банката, от която превеждате сумите да притежава директна кореспондентска сметка в банката, в която желаете да преведете сумата. Обикновено чрез тези кореспондентски разплащателни сметки необходимите разходи по извършване на превода за по-ниски от тези, които се събират чрез Money Gram или Western Union. Това е така обаче, когато местната банка има преки Ностро сметки в тези банки кореспонденти, тъй като може да се окаже, че за да бъде осъществен преводът в банката, в която желаете да бъдат изпратени средствата са необходими редица други преводи от една банка към друга. Това при всички положения би оскъпило значително валутният превод. Освен с таксата за превод вземете под внимание и таксата за SWIFT.


Надяваме се, че информацията Ви е била полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ  
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.