Кое е по-добре - автокредит или потребителски кредит за закупуването на автомобил?

Здравейте! Интересувам се,от кредит или лизинг на автомобил 2000г. На стойност 4000лв .Мога ли да взема от банка. Или по добре е да изтегля кредит и с него да си закупя автомобила.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Основната разлика между лизинга на автомобил и изтеглянето на потребителски кредит с цел закупуване на автомобил е реалната собственост на автомобила. При лизинга собствеността на автомобила остава на лизингодателя, докато при потребителския кредит колата става Ваша още в момента на придобиването й. Това означава, че кола на лизинг може да бъде продадена само от лизингодателя, но не и от Вас, защото Вие реално не сте неин собственик.

Реално условията на банките и лизингодателите се различават по отношение лихви и такси.  При лизинга съществуват някои неудобства като: задължителна застраховка „Автокаско”, съгласие на лизингодателя при напускане границите на страната с автомобила и т.н.

В този смисъл Ви съветваме добре да прецените преимуществата и недостатъците по двата продукта, както и да обмислите добре нуждите си свързани с автомобила.
Повече подробности по конкретни продукти можете да намерите в секциите ни „Потребителски кредити” и „Автокредити и лизинги”.

Надяваме се да сме Ви били от полза.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.