мам лихвоточки, прехвърлени от майка ми още през 1989 г. В момента имам намерение да си закупя жилище и да се възползвам от лихвототочките. Въпросът ми е кога се подават документите за изплащането им - преди да закупя имота или след като съм го закупила?


3 гласа3217 прочитания

Здравейте! Имам лихвоточки, прехвърлени от майка ми още през 1989 г. В момента имам намерение да си закупя жилище и да се възползвам от лихвототочките. Въпросът ми е кога се подават документите за изплащането им - преди да закупя имота или след като съм го закупила? И също така ме интересуват на кратко стъпките - къде трябва да отида първо ? Какви документи са ми необходими ? Благодаря ви ! Поздравления за хубавия сайт и компетентните хора които отговарят на нашите въпроси! Хубав ден! 
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Документите се подават след покупката на жилището. Не забравяйте при изповядване на сделката в нотариалният акт да впишете, че ще бъдат използвани лихвоточките (конкретният текст ще разберете от нотариуса). Без този текст покупката на жилището няма да е достатъчно, за да получите обезщетението. Стъпките, които трябва да следвате не са много. При изповядването на сделката трябва да изявите желанието си, че ще използвате лихвоточките, като от нотариусът можете да научите какви документи трябва да подготвите. Също така трябва да се обърнете и към комисията в общината, където сте подали документите за обезщетение. От там също ще получите информация за комплекта документи. Тях ще попълните, след като сделката вече е изповядана.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ