Мога ли да изтегля потребителски кредит, за да си погася задължението по кредитна карта?


1 гласа3644 прочитания

здравейте, не знам към кого да се обърна !!! декември месец кандидатствах за кредитна карта бях одобрена от банка ДСК картата ми беше да помогна на член от семейството за лечение, но с течение на обстоятелствата картата ми беше пресушена на 0 лв,(момчето с което имах отношения на "гадже"ми е изтеглил всичко) много съм притеснена защото трябва всеки месец да внасям по 150 лв от които не отиват нито една стотинка за погасяването и а това било лихва,нямам други кредити моля ви кажете ми мога ли да изтегля кредит за да я закрия завинаги тази карта???

Коментари и отговори

При положение, че сте погасявали редовно задълженията си по кредитната карта (без да сте допускали просрочия) не би трябвало да е проблем кандидатстването за кредит, с който да погасите задължението по картата.

За целта, обаче, трябва да отговаряте и на изискванията за кандидатстване за потребителски кредит.

Такива са – да работите на постоянен трудов договор от мин. 6 месеца при настоящия работодател, да са внасяни редовно осигуровки, осигуровки на реална заплата (или поне на достатъчно висока по-размер заплата), тъй като повечето банки, поставят изискването вноските по всички кредити и лизинги (включително и този, за който се кандидатства, ако бъде отпуснат) да не надвишават 40% - 60% от чистите доходи на клиента и т.н.

Ако сте самоосигуряващо се лице – трябва да развивате дейност от минимум 12 месеца.

Все пак, за съжаление, ние няма как да дадем отговор дали ще бъде одобрен искания кредит или не.

Това решение може да бъде взето само и единствено от финансовата институция, към която се насочите.

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Искам да знам дали мога да изтегля малък заем от 3000лв работя на 2 места но ме осигуряват на 4 часа и ако мога от къде. Благодаря
Вероятността да Ви бъде отказан кредит от страна на банките е голяма, т.к. Ви осигуряват на 4 часов работен ден. Банките вземат под внимание доходите, на които Ви осигуряват и следователно Вашите доходи, които можете да докажете официално биха били недостатъчни.

В тази връзка Ви съветваме да се обърнете към небанковите финансови институции, където шансът Ви да бъдете одобрен е по-голям.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ