Мога ли да рефинансирам потребителски кредит, като ипотечен с обезпечение друго жилище?


0 гласа1848 прочитания

декември 2007 изтеглих ипотечен кредит - 51000 лв за жилище в строеж и 15000 лв потребителски. Сградата е пред акт 14. и бих искала да си закупя още един апартамент в същата кооперация, като продам старо жилище за 40000ев., но ще ми трябват още 15000 ев. Дали някоя банка може да рефинансира потребителския кредит, като ипотечен за новото(45000ев). сложна схема!

Коментари и отговори

Посочената от Вас схема е възможна. Идеята за рефинансиране на потребителския кредит чрез ипотечен в случая е напълно удачна. Вероятността за реализацията й е голяма, тъй като снабдявайки се със средствата от продажбата на старото жилище, ще разполагате с доста по-голям размер от необходимите минимални суми. Също така Ви съветваме да концентрирате задълженията си в една банка, като погасите предсрочно потребителския кредит и на негово място учредите ипотечния заем.

По отношение на новостроящите се недвижим и имоти банките са склонни да предложат по-висока цена на финансиране, в сравнение със старите гради, предвид по-голямото им търсене на пазара на недвижими имоти.

Условията на банките по отдаваните от тях ипотечни кредити може да намерите тук, след като зададете исканите параметри.

Искрено се надяваме, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
изтеглих кредит преди 2 години от банка дск, на стойност 30 000 лева работя в швеция от 4 години изкарваме с сина си добри пари даже и мн добри бих казал сега се нуждая от 25 000 лв искам да рефинансирам тази сума и да изтегля още 30 000 ипотеката ми отговаря на сумата. прибрах се в българия. директора ми отказа понеже имало криза и ми отказаха. как да постъпя?
Ако са Ви отказали в една банка опитайте в друга или няколко други банки. При положение, че отговаряте на изискванията на банката не би трябвало да срещате затруднения с получаването на кредит. Вярно е, че в момента банките са свили в определен размер кредитирането, но ако кандидатурата Ви е добра би трябвало да Ви финансира. Повече от това не можем да Ви дадем като насоки. Ако желаете консултация, можем да Ви насочим към дъщерната ни фирма Кредитланд. Там ще получите професионална и безплатна помощ, след като колегите се запознаят с казуса Ви.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ