Мога ли да си закупя кола на лизинг от България, която да ползвам в чужбина и от там да изплащам?


1 гласа6495 прочитания

Живея в чужбина, до скоро бях студентка, а сега от 1 месец работя в престижна фирма там. Налага ми се да си купя кола, но поради липса на стаж във фирмата, не ми разрешава да тегля кредит. Мога ли да си закупя кола на лизинг от България, която да ползвам в чужбина и от там да изплащам? Какъв е реда, моля за отговор.
Свързани теми

Коментари и отговори

При положение, че живеете и работите в чужбина, не би било невъзможно да си закупите автомобил на изплащане в България, но е малко вероятно и условностите са много.

За такава покупка най-удачен избор би бил лизинга. Банките имат строга политика относно този вид покупки, докато лизинговите дружества са относително по-гъвкави и биха могли да направят изключения.

Освен това би било добре да докажете, все пак, че не сте на изпитателен срок и работите от поне минимум 6 месеца (което Вие не можете да изпълните).

Също така, ако евентуално такъв кредит/лизинг бъде отпуснат, задължително трябва да осигурите човек в България, който ще гарантира за Вас и ако Вие спрете да погасявате задълженията си – то този човек да продължи с плащанията.

Също така има немалко особености със застраховките на лизингови автомобили, които ще бъдат изкарвани извън страната.
 
Повече информация за автокредитите и лизинги, можете да намерите тук.
 
Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Здравейте, Аз също живея в чужбина и закупих автомобил по този начин преди година от България. Изискването на лизинговата компания беше да имам първоначално вноска минимум 20%.