Може ли да се запорира кредитна карта?

Здравейте! От известно време ме гложди един въпрос и не мога да му намеря отговор. Може ли да се запорира кредитна карта? На скоро, една жена получи кредит по сметката, на която си получава майчинството и сумата И беше блокирана. Свързах се ЧСИ и те ми ми обясниха, че тя има договорка да И удържат малка сума, но тя е много малка и за това са дръпнали голямата сума. Тя си остава длъжник към отпусналата кредит институция, но не може да си ползва сумата. Това ме наведе на въпроса, може ли да се запорира и кредитна карта?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Не, не може да се запорира кредитна карта. Причината е проста - сумите, които се намират по сметката, към която е издадена кредитната карта, не са пари на длъжника, а на издателя на картата. Ако не се правят погашения по картата, издателят може да блокира нея и парите, които се намират по сметката, ако има такива. Това, обаче, е различно от запор, защото на практика би се получило издателят на картата да запорира сам собствени пари.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.