Моля да ми обясните, защо на жените които са в отпуск по майчинство не им се разрешават кредити?


0 гласа5318 прочитания

Моля да ми обясните, защо на жените които са в отпуск по майчинство не им се разрешават кредити. Ходих в една банка малко след като родих(30.01.2008)и от там ми се извиниха най-учтиво,че не могат да ми отпуснат кредит именно, защото съм по майчинство. Същевременно с това ми предлагат съпругът ми да кандидатства за заем. Къде е логиката? Нали при кандидатстване се взима под внимание доходите и на двамата съпрузи, връщането на заема ще става от семейният бюджет. Взема ли се под внимание факта, че все пак ние се връщаме на работа след изтичане на майчинството, не  сме пожизнено в отпуск. Забравих да спомена, че искам да изтегля кредит аз, защото съм на 39 години и евентуалното отпускане на заема ще бъде с по-дълъг период във времето за връщане, а съпругът ми е на 61 години и срокът за връщане е само 2 години т.е до навършване на 63 години. Благодаря ВИ предварително за отговора.
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Действително банките избягват да отпускат кредити на клиенти по майчинство, т.к. получаваните доходи от майчинство рядко се взимат като част от семейния доход, поради факта че на практика тези доходи се водят, като доход на детето. Повече информация по въпроса  можете да намерите тук.

При положение, че съпругът Ви кандидатства за кредит Ви съветваме да обърнете внимание на изисквнето относно възрастта на кредитополучателя в края на срока на кредита.

Като имате предвид, че изискването на банките за съотношение дълг/доход  е вноските по всички Ваши кредитни задължения, включително и по новия кредит да не надвишават 45%-60% от чистите  Ви месечни доходи и че кредитите с поръчители и/или превод на работна заплата са по-изгодни за клиентите от нашата СЕКЦИЯ С ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ  можете да изберете тази, която най-добре отговаря на Вашите нужди.

Чрез нашия КРЕДИТЕН КАЛКУЛАТОР  можете да изчислите погасителния план по избрана от Вас оферта. Полезно е да знаете, че кредитите с поръчители и/или превод на работна заплата са по-изгодни за клиентите.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Искам да попитам има ли някоя банка да дава кредит до 500 лева при положение че си в майчинство за отглеждане на дете до 2 год. възраст
Банките отпускат кредити на база на доходи от трудови правоотношения. При условие, че сте в отпуск по майчинство за съжаление нямате шанс да Ви бъде отпуснат кредит, т.к. доходите, получавани по време на този отпуск, не са доходи по трудово правоотношение, а обезщетение. Повече информация по този въпрос можете да намерите тук.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ