Моля за малко разясняване по депозит и по-точно по частта "Ежемесечно получаване на лихвата". Това означава,че на всяко първо число от месеца (за пример),ще получавам определения процент като лихва ли?

Моля за малко разясняване по този депозит http://www.alphabank.bg/displaybg.aspx?page=progressive и по-точно по частта "Ежемесечно получаване на лихвата"Това означава,че на всяко първо число от месеца (за пример),ще получавам определения процент като лихва ли?Една примерна таблица за 1000 лева какъвто е минимумът за откриване на депозита ще ми бъде много полезна.Благодаря ви предварително

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Ежемесечно получаване на лихвата означава, че всеки месец на точно определена дата ще получавате точно определена сума от банката под формата на лихвени плащания. Лихвата ще се отделя (няма да се капитализира) от депозита. Тази операция ще се повтаря до приключването на пълния период или 12-я месец от неговото откриване.  

Този депозит е качен при нас на сайта и в неговия погасителен план бихте могли да видите лихвените плащания, както и данъка върху лихвата, който е в размер на 8%.

Надяваме се, че сме внесли яснота.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg

Сравнете всички оферти за срочни депозити

От съобщението на БНБ става ясно,че на 21 юли КТБ ще отвори врати и ще започне изплащането на депозити на граждани.Валутните депозити във валута ли ще могат да бъдат изтеглени или ще се изплащат в български лева?
Здравейте,

Валутни депозити се изплащат само, ако банката е обявена в несъстоятелност и нейният лиценз е отнет. В тези случаи, когато ФГВБ започне да изплаща гарантираните влогове във фалиралата банка, се изплаща левовата равностойност на гарантираната сума по централния курс на БНБ за деня, определен от ФГВБ като начален ден за изплащане на гарантираните размери по влоговете. Към момента, обаче, банката не е обявена в несъстоятелност, т.е. не е фалирала, поради което описаното по-горе не би следвало да се приложи. Това означава, че при отварянето на клоновете на банката трябва да имате достът до Вашите средства във валутата, в която сте ги депозирали.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.