От къде могат да се закупят турски лири и в кои банки може да се отвори сметка в тази валута?

Здравейте, Интересува ме възможността за закупуване на турски лири и последващо откриване на банкова сметка в лири - възможно ли е, и кои банки на БГ пазара поддържат такива сметки? А как седи въпроса със евентуално олихвяване по сметките? Поздрави, Вилян

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Турски лири можете да закупите от специализирани обменни бюра, които търгуват с по-голям диапазон от чуждестранни валути.

Принципно в тарифите на банките в раздела за разплащателни сметки се предвижда опцията „Откриване на сметка в лева или чужда валута”. Какви валути са допустими обаче не се казва изрично.

За Тръговска банка „Д” (Банка „Д”) знаем, че предлага изрично услугата водене на сметка в турски лири. (http://www.dbank.bg/bg/ind-services-account)

Не при всички валути банките плащат лихви по сметките. В лихвения бюлетин на ТБ „Д” също отсъства информация какви са лихвите по сметка в турски лири. При всички положения, най-добре е да се попита на място в банката или по телефона.

Надяваме се, че отговорихме на въпроса Ви.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.