Преди 5 години теглих заем от една банка и ми предложиха кредитна карта, която аз не исках. След 3 години получих писмо че дължа пари за тая карта и в момента съм в кредитния регистър. Къкво да направя помогнете?

здравейте,преди 5 години теглих заем от една банка и ми предложиха кредитна карта,която аз не исках,обадиха ми се след седмица питахаме искам ли ч казах пак не,не сам ч вземала,не сам подписвала документи за нея.След 3 години получих писмо че дължа пари за тая карта и в момента съм в кредитния регистър.Аз нямам вина ,не съм я взимала тая карта,а сега не мога да тегля заем.Незнам къкво да правя.От банката ми предложиха споразумение те да платят половината сума,а аз другата половина,това не е ли защото са виновни?Незнам отчаяна съм. Казаха ми ,че ако подпиша споразумението ще ме свалят от регистъра,но аз само платих половината сума и....нищо вече 3 седмици се правят на луди като отида в банката,все чакали отговор отгоре.Къкво да направя помогнете

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Много е вероятно в самия договор за потребителски кредит и в неговите условия да са вмъкнати и условията по кредитната карта. Така подписвайки договора за кредит се съгласявате и с условията да Ви бъде предоставена и кредитна карта. Банките често обвързват тези два продукта, като картата се явява аргумент за предоставяне на по-ниски лихви по кредита. Затова проверете внимателно текста в договора и Общите условия към него. Ако там не намерите информация изисквайте такава от банков служител. Недостатък на кредитните карти е, че по тях има разходи, дори и тя да не се ползва. Тези разходи се равняват най-малко на годишната или месечна такса за обслужване.

От банката са Ви предложили споразумение, за да не се стигне до завеждане на дело срещу Вас. Информацията в кредитния регистър се подава всеки месец, като дори и да заличите изцяло това задължение, лошата кредитна история ще вижда в 5-годишен исторически период.

Това, което можем да Ви посъветваме е на първо място да установите ако сте се съгласявали да Ви бъде предоставена карта, да постигнете споразумение с банката за изплащане на дължимата сума.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.