Преди няколко месеца изтеглих бърз кредит, но за съжаление не мога да си позволя цялата месечна вноска и затова в момента внасям всеки месец по 20% от вноската. Кредиторът има ли право да ми наложи запор на заплатата въз основа на непълните ми вноски.

Здравейте, преди няколко месеца изтеглих бърз кредит , но за съжаление не мога да си позволя цялата месечна вноска и затова в момента внасям всеки месец по 20 % от вноската. Въпросът ми е дали кредиторът има право да ми наложи запор на заплатата въз основа на непълните ми вноски.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

До запор на заплата може да се пристъпи при необслужване на кредита. Вие погасявате само 20% от вноската, което означава, че системно не обслужвате кредита в пълен размер. С всяка месечна вноска от по 20%, която правите, Вие реално изплащате стари месечни вноски докато не изплатите пълния им размер. В това време, обаче, на практика започвате да просрочвате текущите вноски. Ако продължавате да плащате по толкова, колкото досега и не наваксате дъжимото по пълния размер на вноските, много е вероятно в даден момент да изпаднете в такова просрочие, което да провокира запор на заплатата Ви. В този ред на мисли и при подобно стечение на обстоятелствата, да, кредиторът има право да Ви наложи запор на заплатата, но не въз основа на непълните вноски, а като следствие от това.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
За да има запор трябва да има изпълнително дело, за да има изпълнително дело трябва да има изваден изпълнителен лист. Иначе казано, първо трябва да те осъдят и тогава едва ще могат да те запорират. Няма как да те запорира самото дружество за бързи кредите, запор налагат ЧСИ и ДСИ, които ще го направят само ако си осъден по дело, което е заведено от кредитора ти.
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.