Преди няколко месеца изтеглих бърз кредит, но за съжаление не мога да си позволя цялата месечна вноска и затова в момента внасям всеки месец по 20% от вноската. Кредиторът има ли право да ми наложи запор на заплатата въз основа на непълните ми вноски.


0 гласа1843 прочитания

Здравейте, преди няколко месеца изтеглих бърз кредит , но за съжаление не мога да си позволя цялата месечна вноска и затова в момента внасям всеки месец по 20 % от вноската. Въпросът ми е дали кредиторът има право да ми наложи запор на заплатата въз основа на непълните ми вноски.
Свързани статии
Имам кредит от небанкова институция от 900 лв., който вече е станал над 7000 лв. с такси и глоби от съдебен изпълнител. Аз съм на квартира със семейството си. Може ли да да описват вещи на децата или на родителите ми, които нямат нищо общо с това и живеят на село, а аз нямам нищо на мое име? Съпругът ми изтегли бърз кредит от частна кредитна фирма преди 5 години. Изплащахме кредита редовно до последната вноска, която внесохме на служителката, но тя не я е отчела. Разбрахме, че дължим сума от 150 лв. с включени лихви. Ако съпругът ми кандидатства за потребителски кредит от някоя банка, ще има ли проблем? Синът ми има просрочен бърз кредит, но той е пълнолетен и не живее при мен. От кредитната институция лепят предупреждения и заплахи на вратата ми. Интересувам се на кого бих могла да се оплача от действията им и тормоза, който ми прилагат? Централният регистър на длъжниците заработи Жена ми има бързи кредити под наблюдение. Може ли да изтегли ипотечен кредит, за да ги погаси?
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

До запор на заплата може да се пристъпи при необслужване на кредита. Вие погасявате само 20% от вноската, което означава, че системно не обслужвате кредита в пълен размер. С всяка месечна вноска от по 20%, която правите, Вие реално изплащате стари месечни вноски докато не изплатите пълния им размер. В това време, обаче, на практика започвате да просрочвате текущите вноски. Ако продължавате да плащате по толкова, колкото досега и не наваксате дъжимото по пълния размер на вноските, много е вероятно в даден момент да изпаднете в такова просрочие, което да провокира запор на заплатата Ви. В този ред на мисли и при подобно стечение на обстоятелствата, да, кредиторът има право да Ви наложи запор на заплатата, но не въз основа на непълните вноски, а като следствие от това.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
За да има запор трябва да има изпълнително дело, за да има изпълнително дело трябва да има изваден изпълнителен лист. Иначе казано, първо трябва да те осъдят и тогава едва ще могат да те запорират. Няма как да те запорира самото дружество за бързи кредите, запор налагат ЧСИ и ДСИ, които ще го направят само ако си осъден по дело, което е заведено от кредитора ти.