Предстои ми получаване на пари от чужбина. Кой е най-добрия (изгоден за мен и изпращача) начин за получаване на пари от Англия?


0 гласа6672 прочитания

Предстои ми получаване на пари от чужбина. Кой е най-добрия (изгоден за мен и изпращача) начин за получаване на пари от Англия, нямам банкова сметка,как е най-добре да ми ги изпратят по банков път или чрез мъниграм.
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Откриването на банкова сметка не представлява разход за титуляра на сметката, като за физически лица процедурите са максимално улеснени. В по-голямата част от случаите е нужно са осигурите минимална сума пари (до 20 лв.), за да бъде открита сметката. Въпросът обаче е да откриете разплащателна сметка не в коя да е банка, а в тази, в която разходите за превод ще се най-ниски за изпращача и евентуално за получателя на сумата. Един от най-евтините начини, за да бъде осъществен валутен превод е ако банката откриете сметка в банка, която им кореспондентски отношения с банката, от която се нарежда превода. Повече информация за този вид взаимоотношения може да прочетете тук.

Често обаче се оказва, че този метод е много трудоемък и трудно осъществим. Именно поради това често се използват алтернативите за получаване на парични суми, каквито са Western Union или и Money Gram, както и PayPal, или MoneyBookers.

Надяваме се, че информацията щe Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
От доста време пращам пари от Англия с Опал Трансфер. Парите пристигат същият ден. Комисионната е 3 паунда, което е нищо в сравнение с останалите. Обслужването е на български език, което също е голямо предимство