Предстои ми заминаване за Дания, където ще бъда студент. В момента парите ми са на депозит в евро в българска банка. Ще мога да ги прехвърля след като си открия сметка в съответната датска банка. Или ще трябва да упълномощя някой от България за да направи трансфера?


0 гласа3717 прочитания

Здравейте! Предстои ми заминаване за Дания, където ще бъда студент. Интересува ме какъв ще е най-лесният и икономичен начин да прехвърля финансовите си средства в датска банка. В момента парите ми са на депозит в евро в българска банка. Видях в сайта на банката, че имат сметка в датска банка и се чудя дали това означава, че безпроблемно от чужбина ще мога да ги прехвърля след като си открия сметка в съответната датска банка. Или ще трябва да упълномощя някой от България за да направи трансфера? Ако може да ми разясните как стоят нещата. Само да вметна, че нямам електронен подпис и не мога да правя транзакции онлайн. Също така, ако може да ме посъветвате, дали да оставя парите да са евро или още докато са българската банка да ги обърна в датски крони. Кой е по-благоприятният вариант с оглед ограничаване на излишни разходи. Благодаря ви много за отделеното време и помощта!
Свързани теми

Коментари и отговори

Здравейте,

Съвета ни към Вас е да си откриете сметка в датска банка и след това с превод от България да прехвърлите необходимата Ви сума в тази сметка. Това може да стане лично или да упълномощите някой Ваш близък да преведе средствата.

Относно превалутирането – най-добре е да проучите в Дания при какъв курс биха Ви обменили евро в датски крони и в България при какъв курс ги обменят - където е по-изгодно, там да ги обмените.

Подробна история на курса EUR/DKK можете да видите тук: http://www.tititudorancea.com/z/euro_to_dkk_exchange_rates_danish_krone.htm
Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ