Претърпяхме ПТП в Англия, в което аз съм виновен. Имат ли право потърпевшите в моя автомобил на обезщетение от моята застрахователна компания? В Англия или в България трябва да бъде повдигнат иск за обезщетение? Какъв е срока за повдигане на това обезщетение?

Добър ден. Претърпяхме ПТП в Англия в което аз съм виновен, управлявайки личния си автомобил регистриран и гражданска отговорност в България. В този инцидент пострадаха партньорката ми, с която живеем на семейни начела и моята братовчедка. Въпросите ми към Вас са: Имат ли право потърпевшите в моя автомобил на обезщетение от моята застрахователна компания? В Англия или в България трябва да бъде повдигнат иск за обезщетение? Какъв е срока за повдигане на това обезщетение? Благодаря

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Застраховката, която осигурява покритие на местата в МПС се нарича „ Злополука на местата“ в МПС. Тази застраховка в повечето случай се сключва като допълнителна застраховка към задължителната „Гражданска отговорност“. Застраховката покрива вреди на всяко лице, което е в превозното средство към момента на събитието. По отношение на териториалния обхват на покритието практиката на отделните компании е различна. При всички покритието е за територията на страната.  Възможно е  обаче разширение за чужбина бъде предоставено като бонус или срещу допълнителна премия.

Проверете в застрахователната полица по застраховка „Гражданска отговорност“ дали има и застраховка „Злополука на местата“ в МПС. Ако отговорът е да се свържете със застрахователната компания, където ще Ви дадат указания как да действате при положение, че сте в чужбина.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.