През 2007 г. изтеглих кредит в размер на 1500 лв. от ДжетКредит и съответно те ми издадоха кредитна карта от която изтеглих парите. Кредитната карта отдавна е изтекла, но аз не съм ходила да я закривам. Трябва ли да я закрия и може ли да имам някакви дължими лихви по нея?

Здравейте!Моят въпрос е следния:През 2007г. изтеглих кредит в размер на 1500лв. от ДжетКредит и съответно те ми издадоха кредитна карта от която изтеглих парите.Заемът ми е погасен изцяло и нямам задължения към тях.Кредитната карта отдавна е изтекла,но аз не съм ходила да я закривам.Трябва ли да я закрия и може ли да имам някакви дължими лихви по нея.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Електронният платежен инструмент трябва задължително да бъде закрит, ако не се ползва. Лихви се дължат, ако има движение по картата, т.е. с нея са теглени суми в брой или пък са правени покупки. В противен случай се дължат само такси – най-често под формата на годишна такса за обслужване или пък месечна за поддържане на картова сметка. Особено първата изобщо не е за подценяване като размер, затова Ви препоръчваме да се издължите и закриете картата.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.