През 2010 г., август закупих апартамент, като включихме в нотариалния акт, че се възползвам от лихвоточките, тъй като съм притежател на такива. Колко Време трябва да чакам за да ми се изплатят тези лихвоточки?

Здравейте! През 2010 г., август закупих апартамент, като включихме в нотариалния акт, че се възползвам от лихвоточките, тъй като съм притежател на такива. Подадох документите в общината през същия месец. През декември 2010 г. окончателния списък бил изпратен в Национален компенсационен жилищен фонд. Документите са одобрени. Ходих лично до фонда за да ги питам какво става с плащането. Сумата която имам да получавам е доста голяма. За да платя на купувача взех заеми от физически лица. Колко Време трябва да чакам за да ми се изплатят тези лихвоточки при положение, че съм абсолютно изряден; дължа лихви всеки месец; за изповядване на сделката платих около 2000 лв. и т.н./ измина цяла година от сделката/? В закона никъде не пише срок за изплащане. Аз за да се възползвам от правото на лихвочислата - задлъжнях! Ако трябва да чакам до 2019 г. лихвите, ще обезсмислят компнсаторките. Какво да правя?

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

За жалост нямаме предложение, което да е полезно в случая. Изплащането на лихвоточките зависи от средствата предвидени в Държавния бюджет. Дори и да има средства, изплащането им става със закъснение. Така например тази година бяха изплащани обезщетенията на лицата подали документи през 2009-та година. Единствено остава да се надяваме, че догодина по същото време (пролетта) Вие също ще имате шанса да получите Вашата сума.

Поздрави,Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.