Придобих имот мрез дарение от родителите си. Кой е в сьстояние да развали това дарение само те заедно или и по отделно? А вазможно ли е и да бьде развалено от брат или сестра без знанието и съгласието на родителите (дарителите)?

Здравеите,придобих имот 4рез дарение от родителите си кои е в сьстояние да развали това дарение само те заедно или и по отделно?А вазможно ли е и да бьде развалено от брат или сестра без знанието и съгласието на родителите(дарителите)

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Лицето, което е направило дарението може да го развали, тъй като това е акт, който се извършва според личите чувства към надарения. Развалянето е във формата на състяването му - т.е. при нотариус и се вписва в имотния регистър.

Дарение може да се оспори от наследници, които смятат, че с него им е нарушена запазената им по закон част. Много по-лесно е да се оспори и развали дарение след смъртта на дарителите, което е направено с клауза за издръжка и гледане. От братя и сестри може да се оспори едва след смъртта на дарителите и при споменатите вече основания.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,

Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.