Притежавам акции в приватизационен фонд "Северкооп Гъмза Холдинг "АД. Досега не съм получавала дивиденти. Моля, ако е възможно да получа актуална информация за състоянието им сега, както и телефони за връзка или адресите им?


3 гласа12643 прочитания

Притежавам акции в приватизационен фонд "Северкооп Гъмза Холдинг "АД. Досега не съм получавала дивиденти. Моля, ако е възможно да получа актуална информация за състоянието им сега, както и телефони за връзка или адресите им. Моите родители които вече са покойници също притежаваха акции в същия фонд. Как мога да процедирам с техните бонови книжки. Благодаря Ви предварително

Коментари и отговори

Информация за приватизационният фонд, както и за разпределяния дивидент можете да откриете тук. Това, че досега не сте получавала дивидент съвсем не означава, че сте пропуснала нещо. По принцип не е задължително всяка година да се разпределя такъв. Дали имате право на дивиденти от минали години и дали може да получите сумите наведнъж, можете да научите от инвестиционните посредници и банките, както и от самия холдинг.

Що се отнася до това какво можете да направите с боновите книжки на родителите Ви можем да Ви помогнем със следното:

Необходими документи при продажба на акции
1. Лична карта;
2. Депозитарна разписка.
Ако собственикът на боновата книжка е починал допълнително се изискват:
1. Удостоверение за наследници;
2. Пълномощно на лицето представляващо наследниците;
3. Документ за доброволна делба на акциите между наследниците.

Повече подробности ще научите от посочените по-горе посредници.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
ne sam polucavala dividenti ot 1996 godina moga li da polu4a informaciq kolko leva imam da polucavam struva li si da hodq do sofiq??
Последния дивидент от "Северкооп Гъмза Холдинг" АД е от 2006г. в размер на 0.06 лв. на акция. Съветваме Ви да се свържете с дружеството, като координатите му можете да откриете тук.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ