Работодателят ми предлага, за да ме подпомага през зимния период да подпиша запис на заповед, че ще получавам определена сума всеки месец през зимния период с условието, че се задължавам да работя следващия сезин 2012. Притесненията ми са да не злоупотреби дори и след изпълнение на условието


0 гласа1298 прочитания

Rasbotia v sferata na turisticheskite uslaugi. Rabotodateliat mi predlaga za da me podpomaga prez zimnia period da podpischa zapisna zapoved che sche poluchavam opredelena suma vseki mesez prez zimnia period s uslovieto che se zadaljavam da rabotia sledvashia sezo 2012. Pritesneniata mi sa da ne zloupotrebi dori i sled izpalnenie na uslovieto.
Свързани теми
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Здравейте,

Записът на заповед е вид компенсаторен инструмент, който се използва доста често в кредитните отношения. Непознаването на неговите характеристики обаче биха могли да ощетят сериозно заинтересованото лице. Риск във Вашия случай съществува, тъй като сумата, записана в документа би могла да е по-висока от тази която реално сте получили. Така например, ако се споразумеете всеки месец в продължение на 4 месеца да Ви заплащат по 300 лв. да речем, а сумата в документа е записана като общо число или 1200 лв. има риск документа да се предяви за плащане още след първия месец. Накратко казано, ако работодателя Ви не е добросъвестен би могъл да предяви записа на заповед за по-голяма от реално взетата сума. Това, което бихме могли да Ви посъветваме е да обърнете специално внимание на начинът, по който ще се извършва усвояването, както и последващото приспадане на сумите от документа. За целта е най-добре записа на заповед да бъде изготвен от адвокат, с цел защита на интересите Ви.

Повече информация по темата бихте могли да намерите тук.

Надяваме се, че сме били полезни,

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ