Случи се ПТП по моя вина без други участници. Нанесени са щети на автомобила и на инфраструктурата. Бих желал да попитам дали съм покрит при изтекло Каско?

Здравейте , случая ми е следния > Шофирам автомобил който е с активна застраховка гражданска отговорност в Италия . Случи се ПТП по моя вина без други участници . Нанесени са щети на автомобила и на инфраструктурата . Поради сериозен дъжд авотомобла загуби адерентност на асфалта и свърших в мантинелите . Дойде полицията, която констатира щетите и ми беше направен негативен алкохолен тест . Автомобила е с редовен и валиден преглед , но ми е изтекло каското ... Представих описание подкрепено със снимки на застрахователя си ( Дженерали ) ... Бих желал да попитам дали съм покрит и ако ли не какво бихте ме посъветвали ( освен това да карам бавно ) ... Благодаря

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

При задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ при забавяне плащането на дължимата премия съществува т.нар. „гратисен период“. Той е 15 дни и в него водача има възможност да заплати премията. Ако не стори това в този срок полицата вече не е активна.

При каското такъв срок за съжаление няма. Това означава, че трябва да се следят стриктно падежните дати. Обикновено компаниите, както и застрахователните брокери изпращат смс на клиентите си кога следва да заплатят премията, с което на практика ги подсещат.

За да проверите дали застраховката Ви е валидна се обърнете към застрахователната компания, в която е сключена.

Поздрави,

Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.