Съпругът ми почина и притежаваше кредитна карта. Банката има ли основание да предяви иск към мен?

Здравейте, Съпругът ми почина и притежаваше кредитна карта Американ Експрес към ОББ. Банката има ли основание да предяви иск към мен, като негова съпруга, относно оставащата дължима сума, при положение, че картата е лична? Благодаря Ви предварително за отговора! М.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Да, банката има това право при условие, че Вие сте наследник на покойния си съпруг и сте приели наследство от него (вещи, части от жилище и т.н.)

Съветваме Ви да се договорите с банката за някакъв погасителен план на задълженията, понеже при едно дело за предсрочна изискуемост би Ви се наложило да платите повече от реалното задължение (съдебни такси, лихви за просрочие, такси за съдия изпълнител и т.н.).

Надяваме се да сме отговорили на въпроса Ви.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Някои от потребителските кредити се предлагат със задължителна застраховка "живот". Добре е да проверите дали по договора за кредитната карта има такава застраховка. Тя би следвало да покрива задълженията, без да се налага кредитът да се прехвърля на наследниците.
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.