Възможно ли e да да внасям вноски за доброволно пенсионно осигуряване във фонд, който е извън България, но е в рамките на европейският съюз, като местоработата ми е в България?

Здравейте, възможно ли да да внасям вноски за доброволно пенсионно осигуряване във фонд, който е извън България, но е в рамките на европейският съюз, като местоработата ми е в България? Ако е възможно, моля за примери на такива фондове в германия, ирландия, швейцария, швеция,и тн.

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Здравейте,

Доколкото разполагаме с информация български граждани могат да се осигуряват  доброволно в чуждестранни пенсионни фондове. В повечето случаи чуждите пенсионни фондове нямат представителства у нас, а работят с брокери, които получават процент от сключените договори. Чисто теоретично съществува такава възможност. За съжаление обаче не е в компетенциите ни да Ви предоставим повече информация за фондовете, в които бихте могли да се осигурявате. Както вече споменахме съществуват специализирани в тази област консултанти, които се занимават с тези услуги и предоставят нужното посредничество. Предполагаме, че тези консултанти биха могли да Ви консултират и направят сравнителен анализ на българските пенсионно осигурителни дружества и тези в чужбина, за да вземете информирано решение.

Поздрави,
Екипът на MoitePari.bg
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.